Primavera Sound redobla la seva aposta per la música electrònica

Un total de 62 actuacions coparan els dos escenaris de Primavera Bits, un d’ells consagrat al format live i l’altre a sessions de dj

L’enclavament adjacent al Parc del Fòrum en el litoral de Sant Adrià de Besòs duplica el seu aforament i superfície

Els sons electrònics intensifiquen la seva presència en el programa artístic de la dissetena edició de Primavera Sound a Barcelona. Durant les seves tres jornades centrals de celebració, del dijous 1 al dissabte 3 de juny, el festival oferirà una proposta que sota el nom de Primavera Bits estarà enfocada en exclusiva a aquest gènere. Fruit de l’estreta col·laboració amb el municipi de Sant Adrià de Besòs, el recinte s’expandirà més enllà del Parc de la Pau per abastar la zona tocant a la platja del Fòrum en un entorn natural a escassos metres del mar i cobert de gespa i palmeres.

Al llarg de 18 hores diàries de programació ininterrompuda, un total de 62 actuacions tindran lloc en aquest enclavament, que amplia la seva extensió a 12.000 m2 (5.000 més que l’any passat) i duplica la seva capacitat fins a 10.000 persones. Una novetat destacada és la incorporació d’un segon escenari dedicat íntegrament a les actuacions en format live, que compartiran protagonisme amb la potent oferta de sessions de dj també programades.

Al ja de per si extens cartell s’adhereixen ara el vocalista i pianista de Hot Chip Alexis Taylor, el malabarista del house i el techno Jackmaster, Fairmont i la seva visió fosca i planadora de la música de ball, l’alquímia glacial de Kiasmos en format dj set, uns avantatjats de la pista com són Marvin & Guy, el tot terreny del house Ian Pooley i Golden Bug amb el seu imaginatiu encreuament de techno i disco, així com les sessions de dj dels noms ja presents en el cartell !!! (Chk Chk Chk), Sinkane i Patrick Codenys, membre dels llegendaris Front 242.

El flamant Desperados Club iniciarà la seva activitat a les dotze del migdia i albergarà el ja clàssic Bowers & Wilkins Sound System, que reedita la seva col·laboració anual amb el festival. Amb l’extraordinària qualitat sonora que caracteritza la prestigiosa firma d’altaveus, la seva cabina serà presa per artistes entre els quals destaquen el prestigiós Dixon i el directe del projecte me des de l’etiqueta alemanya Innervisions, el barceloní John Talabot comandant el showcase del seu segell Hivern Discs amb un set especial de disco, l’eclecticisme pister dels britànics Joy Orbison i Ben UFO, el fundador de Kompakt Michael Mayer, la puixant heterodòxia d’Avalon Emerson, la diversió a cop de disco i house de Kornél Kóvacs, els sons underground d’Aurora Halal, l’UK bass de Pearson Sound, el techno de textures acid de Matrixxman i els tot just ara incorporats Kiasmos, Jackmaster, Patrick Codenys, Alexis Taylor i Ian Pooley. Aquest singular espai, que comptarà amb una estructura esculpida a base de materials orgànics i industrials, experimentarà una metamorfosi a entrada de nit, moment en què un sistema lumínic de leds de colors crearà un ambient únic per complementar la ja de per si suggestiva experiència auditiva i de ball.

D’altra banda, el nombre de shows experimenta una pujada considerable gràcies al nou escenari Bacardí Live, que auspiciat per la històrica marca de roms estarà consagrat a directes de tall electrònic. Per ell desfilaran les propostes més melòdiques i d’alguna manera properes al pop, com ara les de HVOB, No Zu, Vox Low, Weval, Noga Erez i Marie Davidson, a més dels projectes enfocats a la pista de ball de Bicep, Henrik Schwarz, KiNK, Recondite i Abdulla Rashim. Tot això sense oblidar l’enfocament més groovy abanderat per artistes com ara Lord Of The Isles, Romare, Fatima Yamaha, Tuff City Kids i Moscoman, així com la presència exclusiva de Wolfgang Voigt Gas, pioner en la fusió d’ambient i techno.

De la nodrida representació de talent local sobresurten la tornada al directe de Ferenc, amb casa al segell alemany Kompakt, i el dj set de Pedro Vian, una de les revelacions de l’any en el terreny de l’electrònica de ball més experimental. Juntament amb ells, els lives infal·libles d’InnerCut i Sau Poler i les sessions incontestables de Shelby Grey, JMII i els responsables de la tenda barcelonina Discos Paradiso contribuiran a realçar la fulgurant escena autòctona per la qual el festival sempre ha apostat.

Com la passada edició, l’emplaçament estarà connectat amb la platja mitjançant un accés proper al Desperados Club, que romandrà obert entre les dotze del migdia i les nou de la nit i disposarà de tovalloles, dutxes i canviadors per als qui desitgin refrescar-se al mar. L’oferta gastronòmica brindarà alternatives per a tots els gustos amb una selecció de bars, food trucks i una àrea de pícnic. A més a més, la Casa Bacardí disposarà d’una variada carta de còctels.

Cal remarcar que, tot i que el gruix de la programació electrònica es concentrarà principalment en aquest paratge, també conviurà amb altres gèneres del cartell esquitxant actuacions com la del mestre de l’experimentació Aphex Twin, uns The xx cada cop més bolcats en els ritmes electrònics, el neo-soul de Sampha, la icona de la música de ball Grace Jones, els pioners de l’industrial Skinny Puppy, els amos de la EBM Front 242, el retorn del duet Talaboman, l’ambient expansiu de Tycho, nous projectes nacionals com ara Museless, Playback Maracas i SALFVMAN o els asos del club Dj Tennis i Marc Piñol, a més del grup americà S U R V I V E, en boca de tothom arran de la banda sonora de la sèrie Stranger Things.


En el recentment estrenat perfil de Primavera Sound a Apple Music ja es pot escoltar una selecció musical dels artistes que configuren la programació de Primavera Bits.+Notícies